Infracrveni pirometar Micro Epsilon

Infracrveni pirometar ili termometar je sofisticirani savremeni senzor za mjerenje temperature u istraživanju i industriji.

Mjerite temperaturu do 400 °C

Infracrveni pirometar ili termometar je sofisticirani savremeni senzor za mjerenje temperature u istraživanju i industriji. Rad infracrvenih pirometara zasniva se na činjenici da svako tijelo zrači u infracrvenom spektru, a zračenje zavisi od temperature i materijala.

Vrhunski proizvođač senzorske opreme Micro Epsilon Vam sada nudi verziju infracrvenog pirometra thermoMETER CS po atraktivnoj cijeni.

Želite kupiti naše Senzore?

Brzo i pouzdano mjerite temperaturu 

Infracrveni pirometar Micro Epsilon thermoMETER CS

Pirometar omogućava beskontaktno mjerenje temperature. Međutim, ovo je korisno i važno posebno tamo gdje zbog visokih temperatura mjerenje drugim metodama nije moguće.

Istovremeno, mjerenje infracrvenim termometrom je izuzetno brzo u poređenju sa klasičnim metodama i obično traje između 1 ms i 100 ms. Važna karakteristika pirometara je i veoma mali mjerni opseg, jer može biti i do 0.45 mm.

Upoznajte komponente infracrvenog senzora 

Svaki pirometar se sastoji od sljedećih glavnih komponenti:

 • ulazno sočivo koje određuje veličinu mjernog opsega,
 • senzor infracrvenog zračenja,
 • pojačivač signala,
 • displej
Infracrveni pirometar Micro Epsilon thermoMETER CS

Koristite infracrveni pirometar za mjerenje toplote svih materijala

CompactConnect softver

Micro Epsilon CS infracrveni pirometar je dizajniran za mjerenje temperatura od -40°C do 400°C, koji mjeri infracrveno zračenje sa talasnom dužinom od 8 do 14µm. To znači da je pogodan za mjerenje temperature svih uobičajenih materijala koji se koriste u industriji.

Pirometar ima analogni naponski izlaz, a dostupna je i verzija sa izlazom za termopar. Uz infracrveni pirometar dobijate i CompactConnect softver, koji će Vam omogućiti da sačuvate mjerene rezultate, grafičku analizu mjerenja i također podesite parametre samog pirometra.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  beskontaktno merenje temperature Micro- Epsilon

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti