Tačan sistem za mjerenje debljine O-okvira

Verzija O-okvira sistema za linijsko mjerenje debljine proširuje opseg thicknessGAUGE od dobavljača preciznih senzora Micro-Epsilon-a. Koristite debljinu GAUGE O.EC za precizna mjerenja traka i pločastih materijala debljine do 3mm i širine 1250mm. Integrišite ovo kompletno „out-of-the-box“ rješenje u novo postrojenje ili ga naknadno ugradite u postojeće.

Koristite najsavremeniji sistem za mjerenje debljine

thicknessGAUGE O.EC popunjava trenutni otvor između osnovnih senzora debljine i prilagođenih sistema za mjerenje debljine. Ovaj kompaktni mjerni sistem ima stabilan O-okvir sa aluminijumskim valjkom i integrisanim kontrolnim kabinetom.

Sa thicknessGAUGE O.EC možete precizno (±0,3 µm) da izmjerite plastične trake, film i materijale od limova debljine do 3 mm i maksimalno 1250 mm širine. Senzor prelazi preko filma da bi se dobio poprečni profil debljine materijala. Profil debljine se generiše držanjem senzora fiksiranim na određenoj poziciji.

Micro-Epsilon sitem za merenje debljine O-okvira

Želite kupiti naše Senzore?

Najveća preciznost po atraktivnoj cijeni

Izbjegnite probleme uzorkovane samostalnim sklapanjem sistema od više senzora. ThicknessGAUGE O.EC je kompletno „out-of-the-box“ rješenje za mjerenje debljine i kontrolu kvaliteta. Osim što štedi novac, štedi Vaše vrijeme i eliminiše brige.

Sistem mjerenja debljine možete integrisati u kompletne proizvodne linije, kako u novoj fabrici tako i u postojećoj fabrici, uz naknadnu ugradnju.

Saznajte principe mjerenja debljine

Submikronsku tačnost i visoku stabilnost signala sistema omogućava combiSENSOR KSS6430, koji kombinuje kapacitivni i induktivni senzor vrtložne struje. Oba senzora mjere sa iste strane u pravcu aluminijumskog valjka.

Kapacitivni senzor koristi dielektričnu konstantu neprovodnog materijala da odredi rastojanje do gornje strane ciljnog objekta. U međuvremenu, udaljenost do aluminijumskog valjka se bilježi integrisanim senzorom vrtložne struje.

Razlika između dva signala predstavlja debljinu mjerenog materijala. Kalibracija na referentnoj meti poznate debljine je potrebna prije mjerenja. Radovi na instalaciji i integraciji su znatno pojednostavljeni jer se sistem napaja preko izvora napajanja od 24 V.

Micro-Epsilon sitem za merenje debljine O-okvira

Iskoristite moćan softver

Softver za merenje debljine

Svi mjerni sistemi thicknessGAUGE-a opremljeni su softverskim paketom thicknessCONTROL za analizu, prezentaciju i arhiviranje praćenih proizvodnih podataka. Pruža praktičnu kontrolu dodirom, sličnu onoj kao kod smart telefona.

Možete prikazati izmjerene vrijednosti procesa na više načina i izabrati različite režime mjerenja, tj. dostupni su Vam potpuni SPC podaci o mjerenjima, kao i samodovršavanje automatske verifikacije sposobnosti sistema.

Također imate pristup bazi podataka artikala, arhivi proizvodnje, statističkim procjenama, kao i nadzor graničnih vrijednosti sa „povratkom u proizvodnju“ korištenjem (opcionih) digitalnih fieldbus interfejsa.

Iskoristite prednosti sistema za mjerenje debljine

Zasnovan na visokoj preciznosti i inteligentnoj tehnologiji senzora, sistem za mjerenje debljine možete koristiti u različitim industrijama. Možete ga koristiti za mjerenje debljine filma, plastičnih ploča, tkanih materijala, drveta i keramike u materijalnom inženjerstvu. Također možete mjeriti metalnu foliju, trake ili ploče u proizvodnji metala ili imati koristi od toga u energetskoj industriji, za mjerenje debljine gorivih ćelija i filma baterija.

  • Thickness gauge material engineering O-frame
  • Thickness gauge energy industry

Želite saznati više?

Thickness gauge group Micro-Epsilon

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti