AS interfejs

renomiranih proizvođača

AS interfejsi su najjednostavniji i najekonomičniji sistem ožičenja za prvu razinu industrijske komunikacije. U svojim PLC, DCS i PC automatiziranim sistemima koristite ih za povezivanje binarnih uređaja sa samo jednim kablom, značajno smanjujući troškove instalacije, ožičenja i povezivanja. Osim toga, jednostavna zamjena drugih sigurnosnih tehnologija sigurnosnim sistemom AS interfejsa također može smanjiti vaše troškove.

Imate pitanja za nas?

Pojednostavite prijenos podataka između uređaja

AS sučelja

AS interfejs (Actuator-Sensor Intefaces; AS-i) omogućavaju jednostavno povezivanje i rad. U glavnom-podređenom sistemu (Master-Slave), jedan glavni AS-i uređaj može razmjenjivati ​​ulazne i izlazne podatke sa do 62 podređena AS-i uređaja. Potonji može rukovati do 4 ulaza i 4 izlaza, bilo analognih ili digitalnih, u bilo kojem trenutku.

Možete birati između AS interfejsa vrhunskih proizvođača:

Želite kupiti AS interfejs?

AS interfejs za zaštitu na radu

U sigurnosnim sistemima koristite poseban interfejs AS-i Safe ili AS-i Safety at Work. Komponente standardnih AS interfejsa zamijenjene su AS-i Safe komponentama. Ovi su interfejsi dostupni u verziji za najvišu razinu sigurnosti PLe ili SIL3.

Prednost AS interfejsa za sigurnost na radu u usporedbi sa konvencionalnim sigurnosnim rješenjima je njihova mogućnost slanja i AS-i i AS-i Safety signala preko istog kabla. To eliminira potrebu za dodatnom infrastrukturom i troškove povezane sa složenim i pogreškama sklonim paralelnim ožičenjem. Dodatna prednost je što možete spojiti sigurnosne komponente (npr. prekidače za hitno zaustavljanje ili sigurnosne kontakte za vrata) izravno na mrežu AS interfejsa.

AS sučelja

Smanjite vrijeme odziva sa AS interfejsom

AS sučelja

AS-i uređaji su neuporedivo brži od tradicionalnih, složenih uređaja. Vrijeme odgovora podređenog AS-i uređaja puno je kraće od jednog ciklusa prikupljanja podataka PLC-a.

Budući da su prijenosi između AS-i master i slave ciklički i unaprijed određeni, možete jednostavno i vrlo precizno izračunati vrijeme potrebno za uključivanje ili isključivanje izlaza. Ovo je posebno korisno za aplikacije u kojima je vrijeme od presudne važnosti.

Izbjegnite konfiguraciju

AS interfejsi odskaču od konkurencije svojom jednostavnošću. Ne morate konfigurisati master i slave uređaje, niti postavljati parametre. Bitno je samo da nadređeni AS uređaj zna node ID svakog uređaja, a onda sam postavlja parametre i sve ostalo.

Tipičan domet AS linije je oko 100 m. Uz repetitore i ekstendere, domet se povećava na 600m, čineći interfejse iznimno korisnim za udaljene lokacije.

AS-Interfejs korisnik

Saznajte više o glavnim komponentama AS interfejsa

AS-Interfejs komponente

AS-i sistemi izgrađeni su od tri komponente:

  • AS-i Master: omogućava vezu sa višim sistemom upravljanja. Organizira podatkovni promet i odgovoran je za postavljanje parametara, dijagnostiku i nadzor.
  • AS-i kabeli: prenose energiju i podatke senzorima (žuti kabel) i energiju aktuatorima (crni kabel). Posebna tehnologija omogućava postavljanje čvorova bilo gdje na kabelu.
  • Napajanje AS-i: Omogućuje konstantan regulirani 30V DC napon za napajanje glavnog i pomoćnog uređaja. Također djeluje kao razdvajač koji odvaja snagu i podatke koji se istovremeno prenose preko kabla.

Pročitajte najnovije vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!