LED test za istovremenu provjeru do 28 LED dioda

Prilikom provjere rada, boje i intenziteta LED dioda upotrijebite učinkoviti Micro-Epsilon LED test. Visoko precizni sistem za prepoznavanje boja ColorCONTROL MFA-7 u više tačaka, ima mogućnost pratiti rad do 28 LED dioda istovremeno. Zbog svoje fleksibilne instalacije, visoke sljedivosti, brzine mjerenja i dinamike koristi se u raznih aplikacijama.

Učinkovito provjerite i sjajne objekte

Konstantan napor na smanjenju troškova i potrošnje električne energije ubrzali su uvođenje svjetlećih ili LED dioda (Light Emitting Diodes) od kućne rasvjete i električnih uređaja, do računara, igrački i vozila. Njihova visoka svjetlosna učinkovitost, široka paleta boja i različiti spektar zračenja (vidljivo svjetlo, IR, UV) omogućuju njihovu upotrebu u raznim aplikacijama.

Zbog široke primjene sjajnih objekata, sistemi upravljanja koji provjeravaju njihovu boju, intenzitet, funkcionalnost i temperaturu boje, postaju sve zahtjevniji i važniji.

Micro-Epsilon sistem za LED testiranje

Želite kupiti naše Senzore?

LED test funkcije, boje i intenziteta LED svjetla

colorCONTROL MFA-7 podjetja Micro-Epsilon

Učinkoviti LED test za sjajne objekate osiguravaju Micro-Epsilonovi visoko precizni i fleksibilni LED analizatori, koji su dizajnirani za kontrolu boje i intenziteta LED dioda, ekrana i sjajnih objekata. Kompanija je svoju popularnu seriju colorCONTROL MFA LED analizatora zamijenila novom serijom colorCONTROL MFA-7.

Ovaj visokoprecizni sistem detekcije boja u više točaka dostupan je sa konfiguracijama od 7, 14, 21 ili 28 kanala. Pomoću njega možete istovremeno pratiti boju, intenzitet i funkcionalnost do 28 LED elemenata istovremeno.

Izaberite najvišu tačnost po pristupačnoj cijeni

ColorCONTROL MFA-7 serija je potisla iz upotrebe stariju seriju colorCONTROL MFA-5. Usporedbe radi, nova serija vam nudi 30 puta veću brzinu obrade podataka / uzorkovanja (do 100 Hz), 10 puta veću sljedivost (xy <± 0,000025) i 10 puta širi dinamički raspon (1-50000 luxa), što je važno za LED mjerenja elemenata sa širokim rasponom snaga svjetlosnog toka.

ColorCONTROL MFA-7 mjeri boju, intenzitet i funkcionalnost. Mjerenje boja odvija se u xyY, XYZ, Luv, uvL ili RGB prostorima boja. Osim toga, mjeri prevladavajuću valnu dužinu (λdom) i temperaturu boje (CCT), što je važan podatak posebno kod bijele svjetlosti.

Rješenje uključuje kontroler sa stepenom zaštite IP20, koje se nalazi u robusnom aluminijskom kućištu. Na njega možete spojiti željeni broj MFS senzora sa integriranim optičkim vlaknima.

Dostupni su vam standardni MFS senzori sa integriranim optičkim vlaknima i zaštitom IP44. Tipična udaljenost MFS senzora od izvora svjetlosti je 3-15 mm, a minimalna veličina mete je ≥ 3 mm. Osim iznimno dobrih performansi, ovi senzori će vas impresionirati i mogućnošću njihove upotrebe u aplikacijama s ograničenim prostorom. Izbor MFS senzora s integriranim optičkim vlaknima ovisi o zahtjevima vaše aplikacije, a Micro-Epsilon je poznat po svojoj visokoj fleksibilnosti prema zahtjevima i aplikacijama.

colorCONTROL MFA-7 Micro-Epsilon

Princip mjerenja LED analizatora

colorCONTROL MFA-7 povezovanje

LED analizatori serije MFA-7 imaju vrlo precizne senzore u boji za brzu, beskontaktnu i pouzdanu višekanalnu kontrolu izvora svjetlosti. Tri filtera u boji visoke rezolucije, usklađena sa detekcijom ljudskog oka, analiziraju cijeli spektralni raspon osjetljivosti oka. Tako daju detaljne informacije o sastavu boja izvora svjetlosti za svaki kanal posebno. Zahvaljujući opisanoj vrsti senzora i principu rada, colorCONTROL MFA-7 postiže vrlo visoku tačnost i sljedivost, što daleko premašuje standardne LED opreme za testiranje.

Informacije o mjerenom objektu prenose se do MFA kontrolera izravno preko pojedinačnih MFS senzora s integriranim optičkim vlaknima. Ova vlakna su zamjenjiva i omogućavaju vam jednostavno povezivanje.

Možete koristiti besplatni softver za senzore TOOL tvrtke Micro-Epsilon za postavljanje svih parametara LED analizatora. Također se koristiti za sinhrono očitavanje i snimanje izmjerenih vrijednosti za sve mjerne tačke/kanali. Ugrađeni RS422 interfejs omogućava vam jednostavno povezivanje s drugim procesnim upravljačkim jedinicama. Dostupni su i USB i RS232 interfejsi.

Ispunite zahtjeve raznih LED testnih aplikacija

Visokoprecizni LED analizatori su korisni za testiranje boje i intenziteta u mnogim aplikacijama. Potencijalno možete koristiti seriju MFA-7 u bilo kojem industrijskom sektoru gdje se odvija LED proizvodnja ili testiranje, uključujući:

 • ispitivanje elektroničkih sklopova sa ​LED elementima,
 • testiranje sjajnih objekata,
 • testiranje različitih LED serija,
 • testiranje sedmosegmentnih ekrana,
 • testiranje displeja,
 • mjerenje boje i intenziteta farova vozila,
 • mjerenje homogenosti svjetlosti na površinama,
 • mjerenje homogenosti svjetla na ekranima,
 • i još mnogo toga.

Zbog svoje visoke osjetljivosti, MFA-7 je posebno prikladan za precizno ispitivanje svjetla osvijetljenih tipki, prekidača i alarmnih tipki.

LED test s colorCONTROL MFA-7

LED test i njegova primjena

Ispitivanje boje i intenziteta farova

Prednja svjetla vozila mogu biti vrlo različita, za npr teksturirano staklo, potrebno je ispitati ispravno svjetlo i boju stakla.

Sa colorCONTROL MFA-7 LED testom možete provjeriti homogenost i intenzitet svjetla prednjih farova bez kontakta na proizvodnoj traci.

Mnogi sklopovi su opremljeni LED diodama.

Budući da su senzori analizatora vrlo tanki, omogućuju vam da brzo i ekonomično provjerite jačinu svjetlosti i rad do 28 LED dioda istovremeno tokom funkcionalnog testa.

Kuhinjski uređaji su dostupni u različitim dizajnima sa različitim vrstama rasvjete. Nakon završne montaže, provjerava se funkcionalnost i kvaliteta višebojnih LED dioda. Micro-Epsilonov LED testni sistem može istovremeno testirati više LED dioda koje se nalaze na različitim pozicijama.

Nakon proizvodnje LED traka potrebno je osigurati brz i 100% pregled kvalitete svih ugrađenih LED dioda.

Sa MFA analizatorom možete testirati 140 LED dioda istovremeno.

Želite li znati više?

Popunite kontakt formu i očekujte skori odgovor.

test svetil s colorCONTROL MFA-7 podjetja Micro-Epsilon

Pretplatite se na naš newsletter!

  Ne propustite druge povezane vijesti