Teltonika proizvodi za IoT

Teltonika Vam nudi rutere, modeme, gateway-eve i IoT platforme za automatizaciju. Da bi olakšala živote ljudi, Teltonika IoT grupa više od dvije decenije razvija najsavremenije proizvode i rješenja za Internet of Things (IoT). Dugogodišnje iskustvo, pouzdan lanac snadbjevanja i najsavremeniji tehnološki modeli garantovali su sposobnost Teltonike da svojim kupcima ponudi milione IoT uređaja.

Teltonika ruteri

Asortiman rutera serije RUT uključuje širok spektar bežičnih i žičanih rutera, kao i funkcije za specifične aplikacije. Povezivanje je moguće preko Wi-Fi (ruter kao pristupna tačka ili klijent), Ethernet kabla ili preko celularnih mreža.

Ruter ima dva otvora za SIM kartice, što Vam omogućava da ubacite kartice različitih operatera, a veza će se automatski birati prema kućnoj mreži (ne u romingu), odnosno boljem signalu. Dodata funkcionalnost je kontrola putem SMS-a: možete uključiti ili isključiti uređaj putem SMS-a. RutOS operativni sistem također podržava MQTT protokol kao MQTT broker ili izdavač.

 • Svi ruteri imaju robusno aluminijumsko kućište kompaktnih dimenzija,
 • rade u proširenom temperaturnom opsegu od -40 °C do +75 °C,
 • lako se montira na DIN-u,
 • funkcionišu na širokom opsegu mogućih napona napajanja, 9-30 V DC.

Želite kupiti našu industrijsku mrežnu opremu?

Teltonika Modemi

Industrijski ćelijski modemi su pristupačna i svestrana opcija za Vas da obezbjedite mobilnu povezanost IoT i IIoT uređaja i sistema.

Moćni (industrijski ćelijski) modemi TRM serije nude Vam mnoge opcije povezivanja: 4G, LTE Cat 1, LTE Cat-M1, LPWAN i NB-IoT, a također su kompatibilni sa starijim tehnologijama kao što su EGPRS (2G) i 3G.

Teltonika gateway

Gateway je čvorni uređaj sa kojim povezujete dve mreže koje nisu kompatibilne sa protokolom. Teltonika TRB serija je serija programabilnih M2M mrežnih prolaza dizajniranih za povezivanje uređaja na Internet. Možete birati između različitih interfejsa kao što su: Ethernet, RS232, RS485 ili I/O.

I/O verzija ima analogne ulaze (4-20 mA) i digitalne ulaze, koji također mogu biti galvanski izolovani, kao i relejne izlaze.

Teltonika IoT platforma RMS

Svi Teltonika ruteri i gateway-i mogu biti povezani na sistem za daljinsko upravljanje (RMS). RMS je centralizovana onlajn platforma za povezivanje svih mrežnih uređaja Teltonike, koja Vam nudi jedinstven pristup, praćenje i kontrolu mogućnosti Vaših uređaja.

RMS platformi se može pristupiti preko web pretraživača ili aplikacije na mobilnom telefonu. Možete ga koristiti za kreiranje kontrolnih panela za brzi pregled određenih statistika, na primjer, OEE ili historija putovanja vozila.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Teltonika IoT products

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti