Interfejs za Ex opasna područja

Turck-ov frekventni pretvarač/brojač impulsa IMKS12-FI sa globalnim Ex odobrenjima, ne samo da prati brzinu već djeluje i kao brojač impulsa. Može da broji impulse do 20 kHz.

Iskoristite naprednu tehnologiju

Turck je svom asortimanu IMX interfejs uređaja dodao fleksibilni IMX12-FI frekventni pretvarač/brojač impulsa sa globalnim Ex odobrenjima. Uređaje ne možete koristiti samo kao monitore brzine rotacije, već i kao brojače impulsa. U oba režima, jednokanalne i dvokanalne varijante mogu da prenose ulazne frekvencije do 20.000 Hz.

Želite kupiti našu EX opremu?

Pratite više parametra

Turck-ov IMX12-FI interfejs za Ex okolinu

Osim što prenosi ulaznu frekvenciju na analogni izlaz, jednokanalni IMX12-FI također može da prati proklizavanje, rotaciju u smjeru kazaljke na satu/u suprotnom smjeru, kao i prekoračenje i manju brzinu.

Korisnik također može definisati prozor brzine za praćenje. Dvokanalna varijanta prenosi određene ulazne impulse na odgovarajuće analogne izlaze. Uređaj također može da prenese razliku između dvije frekvencije na izlaz.

 • ATEX, IECEx, INMETRO, TR CU, NEPSI
 • Instalacija u zoni 2
 • SIL 2
 • Ulazni krugovi su praćeni zbog prekida žice i kratkog spoja
 • Parametrizovano preko računara
 • Potpuna galvanska izolacija
 • Uklonjivi vijčani terminali

Snažan, prilagodljiv i jednostavan za podešavanje

Možete individualno prilagoditi IMX12-FI individualnim zahtjevima njihovih aplikacija preko IO-Link-a i FDT Framework-a kao što je PACTware. Može se pokrenuti aktivno ili pasivno sa 0/4…20 mA. Turck nudi varijante sa navojnim ili kaveznim stezaljkama, kao i sa ili bez napajanja na DIN šinu.

IMX12-FI također nudi dokazane prednosti IMX serije: Frekventni pretvarač može da radi u opsegu napona od 10 do 30 VDC, što omogućava upotrebu u modulima na solarnu energiju ili energiju vjetra. Pogodan je za upotrebu u sigurnosnim krugovima do SIL2 i ispunjava stroge EMC zahtjeve procesne industrije (NE21).

IMX12-FI također nudi najveću gustinu kanala na tržištu. Zahvaljujući svjetskim odobrenjima za sva relevantna tržišta, frekventni pretvarač omogućava korisnicima da postignu najveću moguću sigurnost za svoju investiciju.

Turck-ov IMX12-FI interfejs za Ex okolinu

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Turck-ov IMX12-FI interfejs za Ex okolinu

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti