Sigurnosna svjetlosna zavjesa otporna na eksploziju

Sigurnosna svjetlosna zavjesa otporna na eksploziju MLC 520 kompanije Leuze Eletronic je certifikovana za upotrebu u potencijalno eksplozivnim područjima grupe II, kategorije 3, zone 2 (gas) i zone 22 (prašina). MLC520 Ex serija je izuzetno čvrsta sigurnosna svjetlosna zavjesa tipa 4. Svi modeli imaju metalnu zaštitu i fleksibilan koncept pričvršćivanja, što omogućava lako i brzo rukovanje, integraciju i najefikasnije korištenje uređaja od jednostavnih standardnih aplikacija do složenih kontrolisanih procesa zaštite.

Model tipa 4 za upotrebu u potencijalno eksplozivnim područjima

Sigurnosna svjetlosna zavjesa MLC 520 EX kompanije Leuze Eletronic ima integrisani trosmjerni sistem za montažu i veliki 7-segmentni LED ekran. LED displej Vam pomaže da počnete, jer jasno pokazuje tačan položaj predajnika i prijemnika. Svjetlosne zavjese su dostupne u različitim dužinama od 600 mm do 1500 mm.

Dostupne su i dvije različite rezolucije, 20 mm i 30 mm, pri čemu su oba modela dizajnirana da zaštite Vaše ruke. Sigurnosna zavjesa odgovara bezbjednosnoj kategoriji 4 i namjenjena je zaštiti najopasnijih situacija.

Želite kupiti našu EX opremu?

Iskoristite povećane performanse

Ex sigurnosna svetlosna zavesa MLC 520 Leuze

Model MLC 520 EX nudi ugrađenu blokadu pokretanja/ponovnog pokretanja (RES) i nadzor kontaktora (EDM) za povećane performanse – uz veoma jednostavno rukovanje i integraciju.

Za slučajeve sa nekoliko zavjesa postavljenih na malom prostoru, dostupna je dodatna serijska veza nekoliko uređaja sa sigurnosnim prekidačkim izlazima (OSSD). Zavese koriste infracrvene laserske diode i neosjetljive su na ambijentalno svjetlo.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Ex safety light curtain MLC 520 Leuze

Pretplatite se na naš newsletter!

    Ne propustite druge povezane vijesti