Sigurnosna svjetlosna zavjesa otporna na eksploziju

Sigurnosna svjetlosna zavjesa otporna na eksploziju MLC 520 kompanije Leuze Eletronic je certifikovana za upotrebu u potencijalno eksplozivnim područjima grupe II, kategorije 3, zone 2 (gas) i zone 22 (prašina). MLC520 Ex serija je izuzetno čvrsta sigurnosna svjetlosna zavjesa tipa 4. Svi modeli imaju metalnu zaštitu i fleksibilan koncept pričvršćivanja, što omogućava lako i brzo rukovanje, integraciju i najefikasnije korištenje uređaja od jednostavnih standardnih aplikacija do složenih kontrolisanih procesa zaštite.

Model tipa 4 za upotrebu u potencijalno eksplozivnim područjima

Sigurnosna svjetlosna zavjesa MLC 520 EX kompanije Leuze Eletronic ima integrisani trosmjerni sistem za montažu i veliki 7-segmentni LED ekran. LED displej Vam pomaže da počnete, jer jasno pokazuje tačan položaj predajnika i prijemnika. Svjetlosne zavjese su dostupne u različitim dužinama od 600 mm do 1500 mm.

Dostupne su i dvije različite rezolucije, 20 mm i 30 mm, pri čemu su oba modela dizajnirana da zaštite Vaše ruke. Sigurnosna zavjesa odgovara bezbjednosnoj kategoriji 4 i namjenjena je zaštiti najopasnijih situacija.

Želite kupiti našu EX opremu?

Posjetite našu B2B trgovinu

Iskoristite povećane performanse

Ex sigurnosna svetlosna zavesa MLC 520 Leuze

Model MLC 520 EX nudi ugrađenu blokadu pokretanja/ponovnog pokretanja (RES) i nadzor kontaktora (EDM) za povećane performanse – uz veoma jednostavno rukovanje i integraciju.

Za slučajeve sa nekoliko zavjesa postavljenih na malom prostoru, dostupna je dodatna serijska veza nekoliko uređaja sa sigurnosnim prekidačkim izlazima (OSSD). Zavese koriste infracrvene laserske diode i neosjetljive su na ambijentalno svjetlo.

Kliknite ovdje i preuzmite brošuru

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Ex safety light curtain MLC 520 Leuze

Pretplatite se na naš newsletter!

    Ne propustite druge povezane vijesti